Er du utilfreds i din seniorage? Jeg er barsk nu, men udelukkende fordi, jeg møder præcis dette igen og igen. Mange føler en utilfredshed med den måde, de lever deres liv på i 50`erne, og de fortæller det til alle, der orker at høre på det – men gør de noget ved det? 

Regner du med, at der sker et under, og at du lige pludselig får opskriften og løsningsmodellen på det perfekte ”seniorage” ind igennem brevsprækken? 

Hold op med at vente på, at nogen kommer og tager styringen og beslutningerne for dit liv. Slip det, du flygter fra, og bevæg dig fremad mod det, du gerne vil opnå. Du er nødt til at bryde koden, og det er kun dig, der kan tage initiativet. Du vil aldrig få chancen for at vinde i lotto uden at have investeret i en lottokupon, og du vil aldrig kunne skabe forandringer i dit fysiske og helbredsmæssige liv uden at lægge planer, satse helhjertet og virkelig ville det. At træffe en beslutning, at føre den ud i livet og leve efter den i de næste årtier, er det mest fantastiske, du kan gøre for dig selv.

For lidt over 3 år siden genså jeg på en skøn kvinde i midten af halvtredserne. Hun deltog på et af vores Retreat`s på Poros, og selvom der var 20 øvrige deltager, var der et eller andet ved denne kvinde. Hun fyldte rummet på en helt speciel måde. I løbet af Retreatet coachede jeg hende og fandt ud af, at hun havde fulgt mig on and off de sidste 25 år – havde trænet hos mig i Lyngby og Holte i 00`og 10 `erne, læst mine artikler i JP og BT og især budskabet, om at selvfølgelig bliver vi ældre, men at vi ikke behøver at lade stå til og acceptere, at det hele falder sammen. Det gav hende præcis det spark, hun havde brug for, da hun tilbragte 7 dage på Poros. Hun havde ikke trænet i 5 år, stress, krævende job og familieproblemer havde frataget hende overskud til at passe på sig selv, og hun følte, at hendes krop var faldet fra hinanden.

Efter hendes Retreat og en overskuelig plan for de næste 6 fysiske måneder, meldte hun sig igen ind i et fitnesscenter, og hun blev så glad for at være aktiv, at hun nu træner i centret fire gange om ugen. Hun træner også outdoor, løber lidt, hvilket hun troede, hun var for gammel til. 

Hun har tabt de irriterende 8 kilo, som var sneget sig på i løbet af 50`erne, og passer nu den samme størrelse, som da hun blev gift for 27 år siden”. 

Da jeg underviste i Holte i december 2022 fremviste hun sin faste triceps-muskel – og hun strålede. Den bedste måde at forklare hendes tilstand på var, at hun virkede følelsesmæssig ”høj”. Hun havde taget action og fundet spanden med guld for enden af regnbuen i en alder af nu 58 år. Det kan du også!

Sådan ændrer du din prioritering

Et sundere seniorager liv handler om en ny måde at prioritere resten af livet på! Du er ikke sat på guds grønne jord for at være utilfreds, ude af form, ramt af sygdomme, fed eller deprimeret. Kig din tilstand efter i sømmene og find ud af, hvad du kan gøre ved problemerne. Hvis du kan ændre det, så gør det. Kan du ikke selv ændre det, må du finde plan B eller C frem, for hvem skal du tage fat i, for at du få hjælp. Det handler om at tage ansvar for dig selv eller søge hjælp til at komme i mål.

Problemerne som kommer til os i vores alderen liv er meget anderledes, end dem i vores teenager år  eller ungdom. Som 14 -årig gik du måske i seng med en følelse af, at din bedste ven/veninde var dum, men når solen stod op, var problemet forsvundet, og I blev meget hurtigt bedste venner igen. Små børn – små problemer, voksne børn – større problemer, ældre voksne er du og jeg. 

Vores fordel er at vi har tiden og mulighederne – så TAG dem. 

Jeg træner i en totalt old school fitnesscenter på Poros – men jeg har en fest!!!

Først og fremmest: vær ikke frygtsom, men håbefuld. Udfordringen lyder ”just do it”, som en et af de kendte sportsvaremærker reklamerer. Når du ønsker at ændre noget i dit liv, så begynd med at ændre dine tanker. Tænk positive tanker omkring fysisk aktivitet og sundhed, for det, du tænker lige nu og her, er med til at skabe dit fremtidige liv. 

Dine tanker bestemmer din vej i livet, og har du det dårligt med dig selv, føler dig usund, mærker overvægten som en klods om benet, fokuserer på dårlige tanker og er deprimeret, vil du synke endnu længere ned i elendighed mod et liv med depression, stress, dårligdomme og lavt selvværd.

”Jamen, når jeg nu har det ad helvede til med mig selv, hvordan kan jeg så tænke positive tanker?”. Du skal ganske enkelt til at lære at ændre din tilstand, men måske skal du have hjælp til det. Når du tænker positive tanker samtidig med, at du spiser fornuftigt og træner effektivt, er det umuligt at have det dårligt, fordi følelsen af sundhed ganske enkelt overskygger taberfornemmelsen. 

Det kan godt være, du synes, det lyder lidt for nemt, men jeg har oplevet det mere end 100 gange hos de klienter, jeg har trænet eller coachet. Selvtilliden hos mine klienter er ikke ligefrem i top, når jeg møder dem første gang, og hvis de kunne have sendt deres sekretær eller deres bedre halvdel i stedet for, havde de valgt den løsning. For det er ikke sjovt at være kvinden eller manden, som har styr på det meste, klare sig godt økonomisk, kører derud af i alt andet end det fundamentale i livet – nemlig en sund krop i et velfungerende legeme! Det er her, jeg hjælper på samme måde, som min revisor eller tandlæge hjælper mig med at løse de problemer, de er dygtige til at tage hånd om.

Brug lysten som drivkraft

Når du skal i gang med et vigtigt tiltag, som du ved er godt for dig, men også kan virke som at skyde med spredehagl, så ræk ud, tag kontakt til de bedste indenfor dit fysiske velbefindende f.eks. et lægecheck, en kostvejleder, fysioterapeuter, dygtige PT`er, gruppetræningsinstruktører og lignende, for det meste koster det penge, men resten af dit liv kan du ikke sætte $ tegn på. Vælg det bedste din økonomi tillader dig. 

Stil spørgsmål få svar og vurder, så vil du hurtigt få blod på tanden og føle dig i det sikreste selskab. 

For mig er det stadig vigtigt at træne, og jeg gør det 4 gange ugentlig, hvad enten jeg har lyst, behøver det eller ej. Fysisk aktivitet giver mig tilfredsstillelse, glæde og styrke, og det påvirker min øvrige hverdag i en sådan grad, at jeg har udviklet en afhængighed. I det mindste er denne afhængighed ikke receptpligtig.

Er der noget jeg kan hjælpe dig med? – du er SÅ velkommen til at spørge mig.

Categories:

Tags:

Comments are closed