Damm it, jeg troede aldrig, jeg skulle stå i en overvægts situation, men det gjorde jeg efter vores exit til Poros. Det gik egentlig først galt under Corona, hvor vi var lukket inde, ja bogstaveligt talt inde i både 2020 og 2021 i henholdsvis 4 og 5 måneder. Alt på øen var lukket on and of i 2 år, og i perioder måtte vi kun gå 1 km af gangen fra vores hus, hvis vi havde hund (heldigvis havde vi Louis), og dette med pas og udstedte papirer på hver af os. Bøderne har ekstreme, så vi overholdt reglerne.

Har aldrig set så meget Netflix og Viaplay. Michael laver fantastisk mad, og trøsten var ekstra mængder morgen, middag & aften og meget snacks foran TV.

Jeg formåede at lægge 9 kg oven i min normalvægt. Jeg har altid været muskuløs, startede min karrierer som konkurrencesvømmer og har siden været aktiv i fitnessverden. 

Jeg blev 60. år i januar – og i de sidste måneder af 59`erne tog jeg den beslutning, jeg har hjulpet så mange klienter med. Jeg skulle ned i vægt, og det eneste jeg kunne gøre, var at blive klient hos mig selv. 

Har haft stor succes med klienter igennem de sidste 35 år, og det er blevet til mere end 8550 klienter, der ønskede et vægttab og et bedre helbred, og de fleste kom i mål.

Max. vægt foråret 2022

Nu var det MIN tur!  So what to do?

Jeg måtte give mig selv et helbredscheck og lave en plan. Jeg fik sendte min hårtest (DNA) på intolerancer afsted til laboratoriet ”igen”, fik taget og fremsendt blodprøver til min belgiske læge Dr. Benoit Poutet på klinikken Hertoghe. Han har været min wingman i 10 år igennem hele min overgangsalder, fik regnet på mit energistofskiftet og indtag af kalorier, og så var jeg sådan set klar 21 dage efter, hvor alle testresultaterne og blodprøver var retur. En livsstil ændring er ikke kun en beslutning, det er en ændring jr. hvad kan jeg ikke tåle, hvad mangler jeg i min kost, hvilke hormoner, der var i bund, nye tal på indtagelse af bioidentiske hormoner, vitaminer, mineraler, aminosyre, fiskeolier, fedtstoffer m.m.

Lidt interessant at være klient hos sig selv – håbede jeg kunne være en ligeså sej nyser overfor mig selv, som for alle mine klienter. Det vildeste var, at Michael var klar på at deltage, så den 1. oktober 2022 tegnede vi en streg i sandet og blev coaches for hinanden.

Selvom mit hvilestofskifte viste 2051 kcal på min måling – vidste jeg at alt over 1400 kcal var et NO GO hvis jeg ønskede et vægttab, og jeg havde en del fedt at leve af. Så dette er mit indtag på en almindelig dag på ca. 1400 kcal.:

Morgen:

1 stk. ristet rugbrød (40 gram)

1 æg

1 skive ost

50 gram agurk

Kaffe med 1 dl. Laktosefri mælk

Frokost:

100 gram kylling/fisk

diverse grøntsager – som salat eller ristet på pande

½ avokado

Dressing af græske yoghurt/krydderier og olivenolie 50 gram

Aften:

Bagt kartoffel 200 gram/eller ris 80 gram kogt

125 gram kylling eller fisk

200 gram grønt – rå eller stegt

Dressing eller sauce 75 gram – fløde laktosefri er fint til mig

Snack:

Elsker en is – hernede vælger jeg sodavandsisen calipo ca. 95 kcal. Og så spiste jeg bolcher 2-3 stk. hver dag….. Det lyder måske trist, men efter de først 5 dage følte jeg mig mæt, og så blev det meget lettere.

I tæt på 2 måneder holdt jeg mig fra mine intolerancer samt hvidt brød og butterdej (spises konstant i det græske) kager, vin, drinks, sodavand med sukker og chips (svært).

Fysisk vidste jeg, at jeg skulle forbrænde min. 600 kcal. dagligt – så det var + – 10.000 skridt, og min. 25 min. hård styrketræning hver dag. De dage hvor jeg var doven, lagde jeg ekstra ind de øvrige dage. Vores lokale træningscenter lukkede desværre, så jeg har ”måtte” nøjes med TRX, kettlebell, Buso, Xertubes, elastikker, håndvægte og bold i min famøse kælder under huset, men med god musik i ørerne kan selv en betonkælder virke motiverende.

Ligesom jeg, fik Michael foretaget endnu en Intolerance test og fik målt sit stofskifte hos en græsk læge på Poros både TSH, T3 og T4 og en masse andre prøver jf. hans alder.

Det var en øjenåbner af dimensioner for ham at se – sort på hvidt – hvilke ting, der var en forhindring, for at forbrænde indtaget af mad optimalt! Han havde f.eks. 100% intolerance på oksekød, 97% på Rejer, Hvede på 98%, Spelt på 88% og forskellige ”sunde” grøntsager som Broccoli, Iceberg salat og Østershatte på over 90% og krydderier som Gurkemeje, Rosmarin og Spidskommen lå også i den høje ende. Mange af hans intolerancer var ”sunde” i almindelig opfattelse (superfood), men ikke for Michael. Jeg holdt ham meget i ørerne og efter udeladelse af hans intolerancer i 8 uger kombineret med 45 min på spinningcyklen hver dag, og et kostindtag på 2000 kcal. blev udbyttet belønnet.

Han formåede at smide 10 kg. Vi kom begge i mål på 2 måneder, og selvom vi ikke havde armene op over hoved ved hver træning, så var resultatet alt arbejdet værd.

Så til dig, der læser med nu – Vi er ikke ens, og alle skal spise og træne forskelligt – jeg har de dårligste knæ, måske har du en prolaps i nakke/ryg, slidgigt, en frossen skulder eller en sygdom, som gør nogle ting umulige, men der er altid en løsning på aktivitet. 

Har du spørgsmål, så skriv endelig til mig.

Yours

Bettina

Categories:

Tags:

Comments are closed