1. Kend din mission og gør din kontrakt klar 
  2. Planlægning
  3. Tro på at ændringer er mulige – bliv problemløser
  4. Tænk som en professionel
  5. Hav` det sjovt
  6. Find en pålidelig træningspartner – din mand, hustru, nabo, ven/veninde, datter/søn
  7. Forbliv fokuseret på, hvad succes betyder for dig 
  8. Forvent at fejle et par gange – op på hesten igen
  9. Negliger hvad andre mener, du er det bedste, du kan være 
  10. Hold op med at kritiserer din krop

Kend din mission og gør din kontrakt klar: 

Gør en kontrakt med dig selv – brug 15-20 min. og få alle de ting ned på papiret, som er vigtige for dig, og hvordan og hvorfor du vil ændre dit liv NU. Hav din kontrakt op et synligt sted, så du læser det en gang dagligt. At kende sin mission er det vigtigste i enhver opstart. – så få udfyldt kontrakten 

Planlæg:

Tag din kalender og læg dine træningstimer ind. Overhold dine aftaler med dig selv, det er livsvigtige og med til at redde dit liv.

Tro på at ændringer er mulige – vær problemløser:

Lad ikke midlertidige nederlag eller modgang – f.eks. en kortvarig skade eller tidspres vippe dig af sporet. Lav om på dit skema eller find en anden aktivitet, som ikke belaster din skade.

Tænk som en professionel

Atleter tænker ikke ”om” men ”hvornår ” de skal træne. Lad fra d.d. ikke andet end livsnødvendige aktiviteter trænge ind og tilsidesætte træning i din kalender. Træning er livsnødvendigt for DIG

Hav` det sjovt

Du er nødt til at have det sjovt og kunne lide det du laver – for at holde fast ved det. Prøv forskellige ting, vær kreativ, meld dig på hold og fyr den af sammen med andre.

Kedsomhed er den ultimative dræber!

Find en pålidelig træningspartner 

Når du har en aftale med en anden, er det sværere at snige sig udenom. Et godt makkerskab eller lidt konkurrence gør det sjovere.

Forbliv fokuseret på, hvad succes betyder for dig 

Hvordan ser du ud, og hvordan føler dig, når du har ydet dit bedste – fantastisk ikke? 

Gør det til en regel at fejre hver en succes, du har. Om det er 20 sekunder hurtigere på 3 km løb, at du ikke har spist chips i en hel uge, eller om du har været i træningscentret alle ugen dage.

Klap dig selv på skulderen – det er godt gået.

Forvent at fejle et par gange – op på hesten igen

Lad være med at gå i sort, hvis spinningtimen var en katastrofe denne morgen. Du er flyvende igen i morgen. Fokuser på at du i det mindste kom af sted, alt aktivitet er bedre end ingen aktivitet. En ”dårlig” træningsdag ødelægger ikke glansbilledet. Med tålmodighed og øvelse vil du lære at beherske små irritationsmomenter og hurtigt komme tilbage på hesten igen.

Lær af andre og sug til dig. 

Læs og lyt til gode råd, søg på nettet, spørg de professionelle, men hold igen med at sammenligne eller konkurrere – det kan få dig på vildspor. Vi har ikke alle fået de samme kort på hånden. Lær at ”spille” med de kort, du har fået, og tro på dine evner til udviklede dig selv i en positiv retning.

Hold op med at kritiserer din krop:

Kroppen hører alt, hvad du tænker. Læg mærke til hvad du sender af signaler til dig selv. Er det ”jeg er ikke” eller ”jeg kan ikke”, så gør dem positive – vend dem til ”jeg er” og ”jeg kan”.  Når jeg holder foredrag eller har personlig træning, bliver jeg nødt af mange af disse IKKE – det kan jeg ikke, eller det tror jeg ikke jeg kan. Tænk hvis vi gik og sagde sådan til vores børn/børnebørn igennem deres opvækst, ” det tror jeg ikke du kan”, jamen så er vi da sikre på, at lille Christian aldrig prøver og aldrig kommer til at tro på sig selv, for vi har jo allerede fortalt ham, at vi tror han fejler!

Positiv egen-kommunikation

Jeg vil anbefale dig at småsnakke med dig selv, og jeg laver ikke fis med dig. Positiv kommunikation kan forøge din energi, motivation og din holdning til det, du er/skal i gang med. Det vil hjælpe dig til at forbedre din præsentation for jo mere fokus, du lægger for dagen – jo større succes får du. Jeg har selv i mine unge år været meget dårlig til positiv-kommunikation, indtil jeg fandt værktøjerne til at vende bøtten, og nu har jeg nogle små tricks, så problemer og frustrationer ikke fylder min dag. 

Negativ kommunikation                                                                  Positiv kommunikation

Jeg er tyk                                                                                             Jeg vejer for meget, men jeg  

                                                                                                             arbejder på sagen.

Jeg er syg og bliver nok aldrig rask                                                    Jeg er i bedring og kan mærke

                                                                                                             min energi tager til.

Jeg er så træt                                                                                        Jeg er på vej op i omdrejninger

Jeg har ikke tid til at træne i dag – øv                                   Jeg træner igen i morgen tidlig

                                                                                        

Jeg er bare ikke skabt til at holde fast i noget                                     Jeg tager en positiv dag af gangen

                                                                                           

Jeg kommer mig aldrig over denne knæskade                                    Det tager tid, men jeg knokler på!

Du kan altid bruge positiv egen-kommunikation til at bryde med gamle vaner. Tale og tanker er magiske, og du kan ved at ændre dine tanker og tale, flytte din fokus og dele af dit liv.

Vi hverken kan eller skal gå lalleglade rundt hele tiden, men gå ikke i selvsving over ting, du ikke kan ændre på. 

Et eksempel  – du sidder  i bilen en morgen i kø på motorvejen, har fået det forkert ben ud af sengen, og du er allerede for sent på den. Det kan være dit fly er forsinket, din computer går ned, du holder i kø, din datter er blevet syg – problemer du ikke kan lave om på her og nu. Få det bedste ud af den tid, du netop har fået foræret til at gøre noget andet. 

Vend situationen fra at skælde dig selv ud og hade den dag, du netop har taget hul på til at gøre den positiv, tænk gode tanker – hvad oplevede du f.eks. af dejlige ting i weekenden, hvad gjorde dig glad på arbejde i går, skru op få musikken, syng i badet – ja skift spor. Det er umuligt at have det dårligt, når du tænker positive tanker! 

Nu da du har taget beslutningen, vil jeg bede dig om at forpligte dig til at blive din helt egen succeshistorie. Hvor godt du har tænkt dig at gøre dette, er forbundet til kraften i din beslutsomhed.

Ændringer sker ikke fra den ene dag til den anden, men du kan blive en af de mænd eller kvinder, om hvem andre siger ”WOW – hvor sejt”.

Categories:

Tags:

Comments are closed