”Jeg aner ikke, hvor jeg skal begynde, jeg har været lagt ned af stress jobmæssigt, gik i overgangsalder for 3 år siden, jeg er totalt ude af form og har taget 15 kg. på. Jeg har mega ondt i hele kroppen men især i leddene. Jeg er ulykkelig, grådlabil, sover nærmest ikke om natten og jeg kan ikke overskue hverdagen – hvordan overlever jeg? Jeg har VIRKELIG brug for hjælp”? 

Denne udmelding var fra en af mine klienter for nogle år siden, hun er heldigvis i dag flyvende og netop passeret de 60 år i sin bedste form nogensinde.

I mit virke som personlig og mental træner, er ovenstående udmelding, noget jeg tit møder i hvert fald i 2 ud af 5 klienter. I takt med at jeg selv er blevet ældre og har passeret overgangsalderen, mærket ændringerne på krop og i sind, ved jeg, hvad den enkelte står med, og jeg kan hjælpe med en total screening og en virksom plan til at komme videre i den 3. ungdom både stærkere, med mentalt overskud og et smil på læberne. 

Det, der kan virke fuldstændigt overskueligt, hvor du sidder og kigger ind i væggen, hvor den ene dag tager den anden, og det bare at stå op om morgenen, er en overvindelse – kan ændres!!!

Hvis du er pårørende – mand, hustru, søn eller datter, så vil du give din højre hånd for din pårørende, men hvordan takler du den håbløse situation? 

Skal du sparke eller skal du føre, skal du skubbe eller lede? Der er masser af terapeuter, psykologer, life coaches, personlige trænere og behandlere, som er klar, men hvem er bedst til din pårørende?

Første skridt er at spørge ind, være lydhør – og så stykke en virksom plan sammen. 

Hvis problemet er stress, så er ikke en sygdom. Stress er en belastningstilstand – en ubalance, som han/hun er kommet i, men hvis det står på i længere tid, kan det medføre sygdomme. De værste scenarier er blodpropper, hjerte-kar-sygdomme mens depression er en af de følgesygdomme, der kan komme efter længerevarende stress, ligesom kroniske sygdomme som allergi, astma, psoriasis og diabetes ofte forværres af stress samt manglende appetit eller trøstespisning. 

Og nu tog jeg kun udgangspunkt i de stress ramte. Dette var kun en af min klients scenarier, alle øvrige tog vi action på under vores trænings- og coachingstimer.

Livskriser er ofte der, hvor jeg bliver kontaktet, og fysisk aktivitet, er hvor den enkelte lettest opnå succes, og netop de små succesoplevelser er den bedste medicin, når der er tungsind. Kommer du til mig uden tror på dig selv, er det en sejr at kunne tage 5 push ups, gå og nyde 5 kilometer uden pause, ligge i planke i 1 min. eller lave squat med 10 kg. på nakken. Det vigtigst for mig i min træner roller, er at få DIG til at forstå og yde det optimale, og det giver så meget fysisk power at KUNNE mere end første gang eller sidste gang, du trænede. 

Er det en lykke pose – NEJ. Vi har selvfølgelig brug for psykisk balance i hverdagen, men vi har endnu mere brug for fysisk styrke til at komme ovenpå alle vores bump på vejen, og for alle er der en start, et delmål og et ønsket mål. Du har brug for de/den bedste til at føre dig ind i denne fysiske verden, hvor du 100 % får så meget tilbage. Du kan, når du er fysisk aktiv lægge hjernen på den gode måde, det sker helt automatisk.

De fleste af os, tegner forsikringer på huset, bilen, sommerhuset, sundhedsforsikring m.m. Men HVIS nu den bedste forsikring, er den, der holder dig i live, hvad så? Du tager skridtet til at gøre noget ved de dårlige vaner, den manglende vedligeholdelse af dig selv og din fysik, hvad med den? Vi betaler forsikringer, i håbet om, at vi IKKE får brug for dem. At betale en dygtig personlig træner til at få dig på rette spor, at få fat i de gode vaner, der gør, at du har et liv med god fysik, god mental tilstand, og hvor DU føler dig godt tilpas, så er det vel, det bedst opnåelige i livet – ikke? Du KAN gøre noget ved det – du skal BARE gøre det.

”Stress er, hvem du tror, du er – Balance er, den du er”

Vi ved alle sammen, at kommer vi ud for en ulykke på et fly eller en båd, så skal vi som det første v tage vores egen redningsvest på – før vi hjælper andre. Dette gælder også i vores hverdagsliv!

Det kan som pårørende være hårdt og svært at se, at den vi elsker lider. Det kan være svært at få italesat problemstillingen, men det er kærlighed at vise omsorg og interesse. At hjælpe med at få rette op på ulykken/skaden. Tag samtalen sammen!
Hvis du er indstillet og åben, så hjælp. Være der, støt og evt. giv plads til de forandringer, der skal til.
Giv gaven – der forandrer. Ikke flere køkkenmaskiner, lækre støvler eller nyt smykke. Giv en kærlighedserklæring som f.eks. et træningsmedlemskab, en Personlig træner, en samtale hos en terapeut, massage eller andet. Lige pludselig kan det være for sent, men der er professionel hjælp derude uden at det behøver at være medicinsk. 

HUSK – ikke give uden samtykke, og hvis personen ikke selv er klar, så er det ikke julegaven i 2023.

Men for den, der er klar, kan du redde eller forandre et liv – med kærlighed.

Yours

Bettina

Categories:

Tags:

Comments are closed