Som det nok ikke kommer bag på mange – så er jeg STOR fortaler for hård styrketræning i + 55-årsalderen, men kan Reformer træning bruges i den forbindelse for kvinder og mænd???

Ja – det er genialt, især hvis du vælger hold, hvor styrketræningsdelen er i fokus. På en reformer kan du komme til at træne tungt (så tungt som din muskulatur tillader), du kan presse dig selv under kyndig superversion, du lærer at arbejde funktionelt og med balance, stabilitet samt stræk.

Mange centre tilbyder forskellige hold med alt fra classic reformer til de mere kraftfulde power reformer. Start der hvor det passer dig bedst og altid på en begynder time for at få introduktion, så du lærer alt omkring fjedre, boksen, jumpboard, pilatesring, redondobold, elastikker, vægte m.m.

Hvad er Reformer træning? 

Reformer foregår på en maskine, som er selve hovedmaskinen indenfor pilatesbaseret modstandstræning. Reformeren består af en glidende vogn, fjedre, stropper, fodbarre, boks og jumpboard. Modstanden opstår af en kombination af din egen kropsvægt samt Reformernes fjedre, så du selv kan tilpasse belastningen. Træning, der både styrker, arbejder med udholdenhed og smidiggør kroppen på samme tid. Vi træner for at forbedre bevægemønstre, din core stabilitet, kropsholdning samt opnå forbedret muskelstyrke og kontrol.

Da jeg blev uddannet i STOTT reformer i 2004 i L.A. var det ikke særlig udbredt udover USA grænser, dengang var Pilates matwork lige kommet til Dk. Selv kom jeg først rigtig i gang med at undervise i reformer i 2017 og det er først de seneste 4 år, hvor denne træningsform for alvor har taget mig med storm.

Når jeg underviser er det vigtigt for mig, at du får:

  • God instruktion til øvelserne.
  • Starter langsomt op, så musklerne styrkes og smidigheden øges.
  • Får opmærksomhed i udførelsen af øvelserne
  • Det vil være i et roligt tempo, så du kan køre tungt
  • Kropsbevidst, så du ved hvilken muskel/muskelgrupper, du skal kunne mærke under den enkelte øvelse.
  • Træner din balancen.
  • Afslutter med gode udstræk, så du styrker din smidighed
  • Jeg vægter højt, at musikken er for alle unge som ældre, og at det er ok at nynne med på de forskellige HIT.
  • Sidst men ikke mindst – alle har udfordringer, så hvis jeg får oplyst lidt om dine skavanker, inden vi går i gang, så kan jeg tage hensyn og tilbyde dig andre øvelser.
  • Muligheden for at booke personlig træning på Reformeren, hvis du har specielle ønsker og krav.

Pt. Underviser jeg og Michael i Impuls i Holte i holdtyperne fitness & power reformer, og vi glæder os Big Time til at flytte retur til Dk i starten juni og blive fast del af instruktør teamet.

Categories:

Tags:

Comments are closed