Nu kommer det jo ikke bag på ret mange, at fysisk aktivitet kan gøre underværker.

Regelmæssig motion beskytter mod hjertekarsygdomme, men motion er også effektivt efter et kredsløbsproblem, operation eller slagtilfælde.

Anstrengelser, som indebærer, at du bliver træt og forpustet, forebygger bedre end mindre intensive aktiviteter. Det har vist sig, at det også er vigtigt at træne regelmæssigt efter en blodprop i kroppen – det er ganske enkelt meget lettere at komme ovenpå med kontrolleret fysisk aktivitet.

Fysisk aktivitet som styrketræning, holdtræning, lange gåture, kajak, dans og personlig træning one on one forebygger hjertesygdom blandt andet ved at minimere forhøjet kolesterol, forhøjet blodtryk og type 2 diabetes. Hvis du allerede har udviklet forhøjet blodtryk eller kolesterol eller er i risiko for at udvikle diabetes, kan fysisk aktivitet have stor terapeutisk effekt.

I en nylig rapport fremhæver amerikanske hjertelæger vigtigheden af motion som en effektiv behandling for hjertesvigt og hjerte-kar-sygdomme, sammenlignet med traditionel medicin. Nogle af os som har været i branchen siden 80`er ved, hvad fysisk aktivitet kan udrette af vidundermidler for kredsløbet.

Hjertesvigt er en alvorlig tilstand, hvor hjertet ikke fungerer optimalt, hvilket resulterer i symptomer som træthed og nedsat livskvalitet. I en erklæring udgivet af American Heart Association og American College of Cardiology understreges det, at motion kan være mere gavnligt end medicin for mange patienter med hjertesvigt.

Det bliver et TAK herfra!!!

Ifølge rapporten, offentliggjort i American Heart Associations tidsskrift Cirkulations, viser forskning, at træning kan føre til betydelige forbedringer i symptomer og livskvalitet for hjertesvigtpatienter. Dette skyldes primært de positive virkninger af motion på kredsløb og muskelstyrke.

Denne erklæring er bemærkelsesværdig, da traditionel behandling af hjertesvigt ofte indebærer brug af medicin for at mindske belastningen på hjertet. Men forskning indikerer, at stimulering af biologiske processer, så som motion kan forbedre hjertemuskelstyrken og reducere dødeligheden blandt hjertesvigtpatienter. 

Så hvad venter du på?? Bliv checket af de dygtigst læger, Michael er i marts blevet gennemtestet hos Jørn Bech Laursen i Charlottenlund – læs mere på hjertedoktoren.dk.

Der er ikke noget at være nervøs for  – hvis du teamer op med de bedste kardiologer og trænere, som ved noget omkring netop din sygdomshistorie, så kan du blive holdt i hånden igennem alt fra check, test og den fysiske aktivitet, der er bedst for dig før og efter. 

Jeg lover dig ikke, at du kommer til at løbe maraton igen, men hvis du har prøvet det, så er det næstbedste vel også ok!

Hold dit hjerte og kredsløb optimalt!!!

Yours

BB

Categories:

Tags:

Comments are closed