Spørgsmål jeg møder igen og igen – og som jeg altid gør mit bedste for at svare på, men husk vi har ikke alle brug for det samme.

Jeg valgte i slutningen af 2011 at opsøge hormonlægerne hos Hertoghe i Belgien, som jeg igennem en del Anti-Aging konferencer i USA havde hørt om og mødt personligt. På daværende tidspunkt var jeg ikke gået i overgangsalderen, men havde sat mig ind i, hvad jeg ligesom lænede mig op af, når den tid kom. 

I en alder af 49 år fik jeg mit første blod- og urinprøvesæt tilsendt, fik det returneret til laboratoriet og mødte på klinikken i Uccle, Belgien i 2012. Det var for mig en øjenåbner af de helt store, og jeg tog beslutningen om, at jeg ønskede at ”forblive” den, jeg var. Men kan det lade sig gøre?

Ja, jeg blev 61 år gammel i januar, og jeg har ingen gener haft af den overgangsalder, jeg højst sandsynlig HAR været igennem.

Jeg bliver hvert år testet, undersøgt og medicineret med bioidentiske hormoner i Belgien, og jeg er flyvende. Senest her den 15. marts 2024, hvor alle mine blodprøvetal var fine, og jeg kunne fortsætte min behandling endnu et år eller så længere, det passer mig, bare jeg får foretaget de nødvendige gynækologiske undersøgelser, celleprøver m.m. hvert år. Det er ikke billigt, men jeg har valgt at prioritere dette som min pensionsopsparing.

Jeg tog en beslutning om at leve optimalt, være stærk, beholde min udholdenhed, femininitet, min aktive seksualitet, og dengang var mit ønske, at jeg forhåbentlig passerede de 70 år. Kunne ikke overskue de mange gener, der følger med overgangsalderen, når nu beslutningen var min egen.

Anbefaler jeg det til andre? Ja/Nej – kun hvis jeg bliver forespurgt. Det har gjort alverden for mig, men jeg har heller ikke været bange eller fravalgt de hormoner, min krop selv har produceret igennem årtier. 

Jeg har altid været aktiv, men de sidste par år, har jeg prioriteret min styrketræning frem for alt. Minimum 5 timers hård styrketræning om ugen. Få gentagelser og tung vægt har gjort, at jeg har optimeret min muskelmasse og mit skelet er stadig intakt. Jeg er stærk, ikke som jeg var i 20.`erne og bænkpressede 70 kg, men sammenligner jeg med kvinder + 60 år løfter og presser jeg på den anden side af 50% mere end normalt. 

Om jeg gider?? Egentlig ikke – men jeg gør det, ligesom jeg arbejder, vasker tøj og gør rent. Der er ting, vi er nødt til at gøre, og ligesom rengøring har træning altid et slutresultat, du kan altid se og mærke en forskel.

Især de sidste år har mange spurgt ind til min kost, da både Michael og jeg har tabt på den anden side af 14 kilo hver. Jeg vejer nu det, jeg vejede da jeg var i 40.` erne, og det har gjort underværker for mine slidte knæ. Jeg var for tung de mange år i det græske, vi nød livet, og det satte sine spor. Nu spiser vi jvf. vores intolerancer, har styr på mængden af proteiner, kulhydrater og fedt, og så tager vi ”mange” kost tilskud. Vi er blevet testet og jeg har fået taget blodprøver på mine mangler af aminosyre, vitaminer, mineraler, fedtsyre, antioxidanter og selvfølgelig hormoner. Vi indtager dagligt vores mangler, og det har gjort en verden til forskel.

Både Michael og jeg føler os som den bedste version af os selv – og det kan du også blive……

Categories:

Tags:

Comments are closed