Jeg blev uddannet i USA som den første Personligere Træner tilbage i 1993, det var 10 år efter jeg introducerede aerobic/workout i DK. Personlig Træning var en hel ny verden for mig, for lige pludselig havde jeg ikke 40 deltager på en times aerobic, nu kunne jeg fordybe mig og give alt til en klient i 1 time. Kombinationen af undervisning og personlig træning har altid givet mig et kick.

Min første klient i 1994 – Hanne Buhl fra magasinet IN. (uddrag)

I 1993 startede jeg Scandinavian Aerobic Academy med uddannelser for Aerobic, Fitness og Biking instruktører og i 1995 gik jeg i samarbejde med Dianne McCaughey fra Fitness Specialist/AFAA i USA, og vi uddannede og certificerede frem til 2010 mere end 280 personligere træner i Danmark. Nogle af disse dygtige kvinder og mænd er jeg stadig i kontakt med.

Jeg har altid været stolt af min metier som Personlig Træner – den absolut bedste beslutning, jeg tog tilbage i 90`erne, og selv om Michael og jeg kun er i DK 4 måneder om året, så har vi stadig klienter i Impuls. 

Men hvad bør du forvente af en personlig træner?

Det vigtigste er, at du ved, hvad du søger efter samt stiller krav. Du skal gøre dit opsøgende forarbejde godt, og være helt klart i spyttet, om det, DU har brug for, når I mødes første gang. 

Er det opstart efter lang tids fravær i den fysiske verden, er det i forbindelse med sygdomsforløb, skal du opbygge muskelmasse, genoptrænes efter kræft, blodprop, hjerneblødning eller et trafikuheld, skal du ned i vægt eller har du ”bare” brug for den bedste fysiske træning for DIG lige nu?

Da jeg lidt længere oppe skrev, at du skal gøre dit forarbejde godt – hvad mente jeg så?

En personlig træner er ikke en praktiserende læge, hvor du kan være 100% sikker på, at den du sidder overfor virkelig har en lang uddannelse bag. Du bør undersøge, hvad den enkelte personlige træner har af kvalifikationer, uddannelser, videreuddannelser, eksamener, har han eller hun en mental træningsbaggrund, er fysioterapeut, eller har en kostuddannelse eller lignende. Har de efterfølgende specialiseret sig og har han/hun gode anbefalinger indenfor netop det, du har brug for? Check deres personlige hjemmeside eller trustpilot, læs om dem på FB eller Instagram, spørg andre eller kig med, når de har klienter i det center/den klinik, du har udset dig. Hvad sætter du ellers pris på? Er det, at de skal være saglige, pædagogiske, seriøse, punktlige, humoristiske, kreative, nytænkende, serviceminded eller noget helt andet?

Inden opstart

Inden jeg starter en ny klient op, fremsender jeg altid et udførligt spørgeskema på mail, hvor jeg spørger ind til alt, hvad er vigtigt for, at jeg kan forberede mig bedst muligt til vores først møde. Checker op på evt. medicinering, sygdomme, operationer, tal på blodtryk/kolesterol, intolerancer, allergier, stress m.m. I min verden better safe – than sorry.  Ved første møde foretager jeg diverse tests, og vi afstemmer ønsker og mål for forløbet.

Det er ikke gratis at træne med en personlig træner – priserne ligger fra kr. 750.-1500. i timen, så jeg vil anbefale, at du hurtigt mærke efter, om du får fuld valuta for pengene. Der er personlige træner, som tilbyder små hold, andre hvor I kan træne 2 og 2 sammen.

Alt efter økonomi kan du vælge at træne en gang ugentlig eller en gang om måneden, du kan også  vælger længere forløb, som er inkl. test, programplanlægning, intolerance test og kostplan. Hos mange personligere træner kan du vælge frit fra paletten, og det er ”næsten” altid gratis at stille spørgsmål, inden du tager en beslutning.

Et helt specielt båndAnnie på vores 20. års jubilæum i 2015

En af mine første klienter Annie Von der Heide (my 2.nd mom) trænede hos mig i 22 år, det blev til mange tusinde træningstimer igennem sygdomsforløb, livskriser og operationer, men hver gang rejste Annie sig primært pga. sin mentale styrke og hendes commitment for fysisk træning. Det var med et tungt hjerte, at jeg måtte stoppe med vores træning i 2017, hvor jeg flyttede til Poros. 

Vi er i Danmark fra medio december til medio marts, så er der noget vi kan hjælpe dig med, så er du velkommen til at tage kontakt til os.

God træning!!

Yours

BB

Categories:

Tags:

Comments are closed