Min vej til en sundere 50`årig!!!

“Mere sort magi og endnu en test, der kan frelse verden” …. Hånden på hjertet så var det min første tanke, da min kæreste nævnte intolerance-testen for et lille år siden.

Jeg har vægttrænet siden 1986, løbet to håndfulde marathon, et par ironmans plus diverse andre strukturerede sportslige selvmordsforsøg som næmest er obligatoriske for en mand født i 1970.

Min vægt har altid haft tendens til at opføre sig lidt som de yoyoer, vi legede med i skolegården i midten af firserne, men jeg er altid blevet reddet af et sindsygt højt stofskifte kombineret med et voldsomt aktivitetsniveau.

Som så mange andre havde Corona 2020 givet mig lejlighed til at hyggespise lidt mere end normalt, og passionen for italienske druer var ligeledes blevet dyrket flittigt.

Konsekvensen var, at badevægten ømmede sig gevaldigt da december måned var overstået -114,6 kilo postulerede det pokkers display – what to do ?

Med 35 års træningserfaring i bogen kan det hurtigt føles som et nederlag at konsultere en coach og bede om hjælp til noget, der helt åbenlyst er det mest enkle i verden.

Jeg har utallige gange hørt mig selv sige, “det handler bare om at lukke munden og lette røven” – men de senere år er det som om, det ikke har været helt nok.

Kroppen begyndte at føles oppustet, den reagerede ikke på det kalorieunderskud, jeg bød den – det eneste der skete var, at energien blev mindre og frustrationen større og større.

Jeg endte med at overgive mig til den sorte magi og en test, der vendte op og ned på mine kostregimer og spisevaner.

I okkulthedens navn tillod jeg Michael Hammer at fjerne 5 dyrbare hovedhår, som blev sendt til en præst på Jamaica, eller også var det et laboratorium i England.

To uger senere landede en 17 siders PDF fil i min inbox sammen med en invitation til at få den gennemgået på en to timers session med Michael.

Jeg er amatørgastronom med en voldsom kærlighed for hjemmelavet basilikum pesto, langtidshævet rosmarin foccacia, flødesaucer og oste fra alle verdensdele.

Skal det være ordinært, så er rugbrød med leverpostej og agurker en klar favorit gerne serveret med en Newcastle Brown Ale – alt sammen noget jeg så som en del af mit nydelses- og livskvalitetsregime.

Det var derfor forbundet med begrænset glæde, da Hammer startede sin opremsning af mine testresultater og meddelte at pinjekerner, cashewnødder, basilikum, hvede, rug, laktose, ale allesammen var at finde i toppen af min intoleranceliste.

Eneste formildende omstændighed var at hvidkål, grøn salat og hørfrø nu med god samvittighed og under henvisning til, “min coach siger jeg ikke må spise det” kunne ekskluderes fra indkøbslisten.

Testens andet afsnit var ikke meget mere opmuntrende: Jeg var stort set lige så fejlernæret som en bådflygtning fra Myanmar.

Jernmangel (det havde blodtesten hos lægen ikke afdækket), mangel på folinsyre, B6, B12, carnitin og kreatin var hovedoverskrifterne.

Fælles for hovedparten af de manglende stoffer er, at de bidrager til fordøjelsen, energiomsætningen i kroppen og den almene sundhedsfølelse – intet under at jeg havde følt mig lidt flad.

Som en lille ekstra gave kom beskeden om, at jeg ikke havde godt af at være i for meget berøring med guld og jern – flere lækkerier for en mand der elsker at løfte jern og fra tid til anden kan være mere så pyntesyg end en påfugl på Dyrehavsbakken.

Hvad nu – hvordan kommer jeg videre…. alt hvad jeg vidste om kost slog ikke til, og jeg måtte i konsultation hos Bettina Borg.

Det tog mindre end 10 minutter, så kunne jeg rose mig selv og konkludere, at mit valg af coach var intet mindre end fremragende.

Intet negativt sagt om 23-årige nyudklæggede “webmuscleheadcoaches” der med olierede arme og midtjysk accent proklamerer at, “Du kan komme i dit livs form på 6 uger – uanset hvem du er.” Dét oplevede jeg hos Bettina.

En hurtig opremsning: Forestil dig 35 års erfaring med coaching, kostvejledning, egen træning, gigantisk faglighed og indsigt i de mest nørdede kostdetaljer.

Læg hertil en forståelse for at en 50 årig mand gerne vil leve af andet end spirulla shakes og proteinpandekager, fordi han har et familieliv, som blandt andet er baseret på samvær om mad og hygge.

Top det hele op med en seriøsitet så alvorlig at de fleste Germanske bilproducenter må give op og bøje sig, – så har du hvad et forløb med Bettina rummer.

To dage efter gennemgangen af testen landede første kostplan i mailen, og samme dag havde jeg en indledende coaching med Bettina – tysk præcision når det er bedst.

Ingen quickfixes, ingen troldom, ingen mirakelpiller – men godt gedigent håndværk baseret på fødevarer der rummer 1. klasses ernæring og er tilpasset til præcis mine behov.

Det tager i omegnen af 40 dage at ændre en gammel, måske uhensigtsmæssig vane og erstatte den med en ny og optimal vane – selv for dem der rigtig gerne vil.

Intet er nemmere end at tage et “tilbagefald” og genoptage gamle rutiner. Det ved Bettina, og det sagde hun højt: “Du er i risikogruppen for ikke at lykkes – derfor skal vi tale sammen en gang om ugen den første måned”…..

Jeg blev holdt i hånden, i nakken, i flow og jeg elskede det… Ros for resultater, anerkendelse for indsatser og små realistiske dagsmål var en del af de ugentlige sessioner.

Sammen med sessionerne dukkede der også små justeringer af kostprogrammet op. Træningsprogrammet blev koordineret med den personlige fysiske træner, Rune.

Alt gik op i en højere enhed, og resultaterne kom langsomt, men sikkert, snigende.

Hvad har det så givet – kan det ses, kan det føles, kan det måles ?

Svaret er et rungende ja – 12 uger er gået og resultaterne er markante.

Fedtmassen er faldet fra 28,4 til 15,3 kg

Muskelmassen er steget fra 81,6 til 87,5 kg

Kropsvægten er faldet fra 114,2 til 107,3

Energien er samtidig gået fra 6,5 til 9,5 , på en 10 scala, og livet føles mere let og ligetil.

Sidst, men ikke mindst, er livremmen spændt tre huller ind, og sommertøj fra forrige års gallafester kan nu påmonteres uden brug af korset, skohorn og cremer.

Alt i alt et succsfuldt forløb som jeg kun kan anbefale til alle, der mener det seriøst, når de siger: “Jeg skal også se at komme i bedre form”.

Gør op med dig selv om du “gerne” vil ændre din livsstil, eller om du virkelig VIL ændre den.

Et forløb hos Borg og Hammer er ikke bare endnu en kur, det er en kickstart af et bedre liv med mere kvalitet, overskud og livsglæde.

God fornøjelse og husk – Livet er dit ansvar.

Hilsen Lars Boisen

 

Lidt kedelige, men nødvendige facts:

Intolerance testen – tester for mere end 750 forskellige stoffer indenfor: fødevarer, non-food, metaller samt mangler indenfor vitaminer, mineraler, aminosyrer og fedtsyre.

Testen rummer samtidig analyse af tarmbalancen, fordøjelsessystemet og stofskiftet.

Testen gennemgås på teams/zoom/telefon og følges op af et Individuelt kostprogram med baggrund i intolerancetesten, daglig rytme, job, fysisk aktivitet, familieliv og ønsker personlige målsætninger.

Mener du det virkelig alvorligt, så topper du basispakken op med opfølgning, test, revidering af kostprogrammet og online/telefon coaching i 8-12 uger. www.fitnessconsulting.dk – Bettina Borg & Michael Hammer

rummer samtidig analyse af tarmbalancen, fordøjelsessystemet og stofskiftet.

Testen gennemgås på teams/zoom/telefon og følges op af et Individuelt kostprogram med baggrund i intolerancetesten, daglig rytme, job, fysisk aktivitet, familieliv og ønsker personlige målsætninger.

Mener du det virkelig alvorligt, så topper du basispakken op med opfølgning, test, revidering af kostprogrammet og online/telefon coaching i 8-12 uger. www.fitnessconsulting.dk – Bettina Borg & Michael Hammer

Categories:

Tags:

Comments are closed