Intolerance og allergi MÅ ikke forveksles. Allergi er en overreaktion af kroppens immunforsvar over for almindelige stoffer, der egentligt er ufarlige for kroppen, og som du derfor burde tåle, men alligevel ikke tåles af alle. Allergiske reaktioner opstår som følge af en fejltolkning fra kroppens eget immunsystem. Den primære allergi kan være madvarer, pollen, dyrehår eller husstøvmider, men også insektstik og lægemidler f.eks. penicilliner, kan udløse overfølsomhed og anfald. Alle allergier hører under læger.

Derimod kan symptomerne på intolerance være svære at finde frem til, de er meget forskellige fra allergier og temmelig diffuse. Det kan dukke op efter længere tids indtag/påvirkning af ting, du ikke ved, at du har en intolerance overfor. Fordelen er, at når du finder frem til dine intolerancer, kan du gøre noget ved dem, eliminere eller fjerne dem helt i en periode.

En intolerance på fødevarer kan gøre dig utilpas, give tarm og maveproblemer, fordøjelsesbesvær, irriteret tyktarm, kvalme, åndedrætsproblemer, hoste, hududslæt og eksem, hovedpine og migræne, muskel- og ledsmerter, søvnbesvær, vægtøgning, vægttab eller væskeophobninger. 

Men også intolerance overfor kemikalier/metaller eller non-food produkter, hvor nogle af symptomerne er identiske med dem fra fødevarer intolerancer, vil det være essentielle at teste alt på en gang.

Jeg fik i 2007 taget en blodprøve på Nordic Clinic hos Anne Cathrine Færgemann i København, de var nogle af de første i Dk, som tilbød dette (dog kun på fødevarer), og det blev lidt af en øjenåbner for mig. Jeg havde ”kun” udslag på 8 fødevarer, men bare det at vide, hvad det var, der drille min tarm, oppustede mave og gav mig halsbrand, har betydet SÅ meget for mig. 

Jeg skrev senere det år bogen ” Sund Nu  – afgiftning af krop og sjæl” sammen med Anne Cathrine.

I dag er muligheden for at bliver testet både lettere og billigere. Det er stadig muligt at blive testet via blodprøve, men også spyt- og hår test er effektive til udredning.

Jeg har de sidste 25 år lavet flere tusinde kostplaner med vægttab for øje, baseret udelukkende på, hvad jeg vidste igennem minernæringsuddannelse i 90`erne eller som jeg kunne udregne mig til. Men tænk, hvis jeg havde haft alle de målinger på intolerancer, jeg har nu, så alle kostvejledninger blev 100% individuelle.  

I 2016 blev det så meget lettere for mig at tilrettelægge en optimal kostplan efter hver enkelt klient. De blev nu tilbudt en intolerance test, så jeg nøjagtige vidste, hvad den enkelte person ikke kunne tåle, hvad han/hun manglede af vitaminer, mineraler, aminosyre, enzymer og fedtstoffer, og i 2021 fik vi også tal på tarm balance, fordøjelsessystemet og stofskiftet. Ja, selv i mit fag udvikler branchen sig hele tiden. 

Fitness Consulting by B&M tilbyder denne ”one step test”, hvor du bliver testet for mere end 750 forskellige fødevarer og ikke – fødevarer, 80 metaller, og de mangler du har på vitaminer, mineraler, fedtsyre, enzymer og aminosyrer. Derudover analyse af tarm balance, fordøjelsessystemet og dit stofskifte.

Det eneste vi skal bruge er et par hårstrå, som vi/du efterfølgende sender til test på et klinisk laboratorie i England. Testen tager udgangspunkt i dit DNA fra de hårstrå, der sendes afsted.

Efter 14-16 dage har vi resultaterne på dine intolerancer, som vi (Bettina Borg & Michael Hammer) efterfølgende coacher/vejleder dig på telefonisk i ca. 60 min.

Testen opdeles i intolerance på de testede produkter. Der differencers fra 0% – 100%, hvor alt hvad der ligger over 85%. i intolerance, er produkter der bør tages action på i hverdagen. Der kigges også på ”kryds” madvarer – det kunne f.eks. være, hvis du har intolerance på basilikum 88%, pinjekerner 91%, ostetyper 67% og olivenolie 79% – så er det måske indlysende, at pesto ikke er godt for dig, da sammensætningen består af flere af førnævnte ingredienserne. Disse ”kryds” kan findes i mange forskellige produkter.

På vores hjemmeside www.fitnessconsulting.dk under intolerancetest, kan du se et eksempel på en test. 

Fordelen ved at kende dine intolerancer er, at de er forholdsvis nemme at gøre noget ved. De fleste oplever hurtigt forandringer i hverdagen, da de gener vi går rundt med – ofte ubevidst – forsvinder i løbet af et par uger. Mange af os kan ikke forstå, at der f.eks. er madvarer, vi ikke kan fordøje eller optage – ”for de er jo sunde eller udråbt som superfoods”. JA, men hvis DU ikke kan omsætte dem i dit system, kan du spise nok så meget, det er bare ikke godt for DIG!

Testen skal tages som en guideline, og du kan med disse oplysninger, foretage valg i det tempo, du er klar til, og derved opnå færre gener i hverdagen. 

Til alle i gruppe kører vi et specialtilbud i oktober måned – du kan spare 25% på test og gennemgang af resultater. Normal pris kr. 1995.- din pris kr. 1500.-

YOURS

BB

Categories:

Tags:

Comments are closed