Poros er en lille hyggelig og frodig ø i den Saroniske Bugt i nærheden af det historisk interessante Peleponnés, som mange betegner som det antikke Grækenland, hvilket giver mange udflugtsmuligheder.

Poros er i virkeligheden 2 øer, som er forbundet med en dæmning. Den nordlige ø Kalavría er meget frodig og grøn på grund af de mange pinje og citrus træer, og den lille sydlige vulkanske ø Sfería er der, hvor byen Poros er anlagt. Byen ligger langs det 350 m brede stræde mod Galatas, som er nabobyen på fastlandet. I det smalle stræde er der en del skibstrafik af private både, mindre krydstogtskibe, færger og de hyggelige taxa både, som sejler hver 10 min. imellem Poros og Galatas. På de 2 øer bor der ca. 4000 fastboende fordelt på 31 km2.

Poros by er meget græsk med ældre smukke huse, som er bygget op omkring bjerget med klokketårnet på toppen. På havnepromenaden ligger der butikker, restauranter, cafeer og barer side om side, og der er gang i byen fra tidlig morgen til sen aften især fra april til oktober hvor mange sejlerbåde og yachter lægger til i havnen.

Fra Athen til Poros og retur.

Ved ankomst til Athen lufthavn, kan du vælge at køre med Taxa, bus eller tog til havnen Piræus, hvor katamaranen sejler dig til Poros på ca. 65 min. Flere informationer på www.welcomepickups.com.

Taxa kan bookes hjemme fra og koster omkring 50 Euro og tager 45 min.

Metroen koster ca. 10 Euro og tager 1 time og 15 min, her skal du gå 10 min. fra ankomst hallen.

Sidst kan du vælge bus X96 til 6 Euro, den kører hver 15.-30 min og tager omkring 1 1/2 time.

Hvis du vælger at leje bil, kan du kører til Galatas (195 km)og tage bilfærgen over til Poros en strækning på 400 m. Vær opmærksom på at benzin er lidt dyrerne end i Danmark, og der er betalingsmotorvej ca.8 euro pr. vej.