Jeg har ikke blogget før, men har skrevet bøger, et hav af artikler og lavet TV. I en alder af 55. år springer jeg ud som blogger.

Min første blog og de efterfølgende handler ikke så meget om mig eller fysisk aktivitet. De handler om en drøm, masser af research, en beslutning, og hvordan vi nåede målet i februar 2017. Dette er 1. Kapitel af fra Dk til Grækenland……

Min mand og jeg bor på 11. måned på den smukke græske ø Poros i Middelhavet med den mest fantastiske udsigt over omkringliggende bjerge, en skyfri himmel og et blåt hav uanset – hvor i huset, vi befinder os.

Vi hoppede af hamsterhjulet i Danmark i februar 2017, solgte vores hus, biler, halvdelen af vores indbo, afviklede vores firmaer, blev udenlandsdansker, pakkede 70 flyttekasser og det indbo, der kunne være i en 60 kubik meter lastbil. Jeg downsizede min garderobe til 1/3, solgte ud og gav en masse væk , for jeg har været en samler af tøj, sko og tasker. Netop denne samlermagi har givet mig et kick i over 20. år. Nu var det resterende pakket ned i 10 flyttekasser – well done BB!!.

Hvorfor:

I december 2014 på en af vores mange rejser til Thailand stillede min mand et meget mærkeligt spørgsmål , han spurgte: ”hvad siger du til at flytte til udlandet”?. Jeg var ved at kløjes i min Long Island Iced Tea, og min øjeblikkelige reaktion var No Go. Hvorfor skulle vi forlade Danmark – vi havde det jo ganske udmærket, eller var det kun mig, der var tilfreds og havde succes????

Vores tilværelse var blevet vendt på hovedet året før, da Michael i august 2013 blev påkørt af en bil på motorvejen – en ung bilist uden kørekort, som mente han skulle overhale inden om i rasende fart. Det endte katastrofalt, og Michael måtte skæres ud af sin Jeep og blev kørt til Herlev Hospital kørsel 1.

Han havde ikke mange synlige skrammer, men en hjernerystelse og et sidevers Whiplash i nakken og lænd gjorde i måneder og de efterfølgende år Michael tæt på uarbejdsdygtig pga. migræner, stærke smerte i ryggen, koncentrationsbesvær samt en umenneskelig træthed. Han sov 14 timer i døgnet.

Michael prøvede at passe sit job på nedsat tid, være en god far og ægtemand, men gnisten var der ikke mere, alligevel kom spørgsmålet bag på mig den december aften.

Pyha – spørgsmålet lå efterfølgende og ulmede i hoved på mig i mange måneder, typisk imellem kl. 2-4 om morgenen, når jeg alligevel ikke kunne sove. Stille og roligt gik jeg fra No Go til MÅSKE.

Så da jeg i marts 2015 spurgte Michael, om han mente, hvad han havde foreslået , kiggede han undrende på mig og sagde stort JA! Godt så – lad os undersøge mulighederne , for jeg kunne på det tidspunkt mærke en snigende stress, en fortvivlelse over ikke at sove og et forhøjet blodtryk.

Hvor:

Herefter går det stærkt, vi havde først en drøm om Thailand – vi elskede kulturen, religionen, vejret og økonomien, men desværre ændrede mulighederne sig i løbet af 2015 negativt for Falanger (europærer), og distancen til vores børn, familie og venner var ikke til at bære.

I 2015 holdt vi 3 ugers sommerferie i Grækenland midt i landets til dato største økonomisk stormvejr, hvor vi inden afrejse var usikker på, om det overhovedet var sikkert at rejse til det Grækenland, vi sidst havde besøgt 30 år tidligere.

Vores nu gode ven Greg Peter Patrikios fra Facebook havde givet mig gode råd inden afrejse, da jeg absolut ikke er en sejler piger – så hvilke smukke øer lå tæt på Athen? Det gjorde Poros, Spetses og Hydra, og da jeg den 10. Juli 2015 sejlede med Katamaran fra Athen mod Poros og øen dukkede op i det fjerne, var jeg fuldstændig solgt ved første øjekast. Det sker meget sjældent for mig, men der var et eller andet, der ramte mig lige i solar plexus. Vi nød øen i 6 dage, sejlede til Hydra og rejste videre til Andros, men fandt ikke den sjæl Poros havde, så da vi havde 6 dage tilbage af vores ferie, aflyste vi den næste ø, og sejlede tilbage til Poros. Vi følte os hjemme, da vi gik ned af landgangen.

Vi besøgte Poros igen i 2016, og da eventyret omkring Thailand var parkeret, blev Poros vores endelige valg. Nu start januar 2018 sidder jeg og skriver mit 1. Blog indlæg ved mit skrivebord med den smukkeste udsigt og 13 grader i januar måned.

Læs med igen i næste uge hvor jeg kommer ind på Hvordan og uddyber Hvorfor….

Categories:

Tags:

Comments are closed