Hemmeligheden bag et længere og sundere liv kan læres og trænes også i vores 3. alder, men du skal 100% ville og ønske at tage action!

Du kan vælge at ignorerer din fysiske form og dit mentale helbred. En usund livsstil fysisk såvel som mentalt er en livsstil, der lige om lidt vil vise sine tænder, og en dag vil snebolden indhente dig og udløse en lavine. Ikke nogen rar fornemmelse vel? Ingen medicin, ingen terapi, ingen slankekur, ingen lottekupon eller den bedste ulykkedes- eller livsforsikring vil alene kunne forbedre dit helbred, få dig til at føle styrke, få smilet tilbage eller hjælpe dig til at tabe overflødige kilo, så længe du ikke gør noget ved det. 

Så!!! Let`s make a plan.

Angrebsplan

Når du gennemgår dit liv objektivt, vil de områder, du har brug for at tage action på, stå klarere og du vil have lettere ved at udtænke DIN plan. 

Der findes ingen lette genveje, når du tager denne beslutning. Motivation, planlægning og lysten til at opnår en stærkere, sundere, mere bevægelige og slankere krop, få større livsglæde og et bedre helbred er alfa omega, og når du først har taget teten, er sidegevinsterne alt overskyggende.

Se her, hvordan du griber sagen an – og hvordan du efter kort tid, formår at holde dig topmotiveret!

Hvis du stod i den situation, at du skulle til at starte en ny business, så ville du starte med at vælge et forretningsområde, lægge en forretningsplan og udfærdige budgetter. Det er samme situation, du står i lige nu. Det kan være, at du ligesom jeg har dårlige knæ, så mange ting, du før satte stor pris på, nu er et No Go. 

Hvad kan du så? Så er det plan B, C eller D, der er i spil. Jeg elskede at løbe et par gange om ugen i 90`erne & 00`erne, hoppe som en kanin på mine undervisningstimer, men det sluttede for Good for en del år siden, nu har jeg til gengæld trænet mig til at gå langt – stå på en crosstrainer, ro og cykle. I min verden var dette ikke engang 2`nd Best, men det NYE jeg måtte sluge, for jeg ville ikke gå ned på kredsløb/kondition. 

Har du fået ny hofte, været igennem et længere kræftforløb, blevet diagnosticeret med diabetes eller mistet din livsledsager, så er du nødt til at genopfinde dig selv. Er det svært? JA!

MEN hvis du ønsker at blive 20-30 år ældre, uden at blive efterladt på et plejehjem, hvor alt bestemmes for dig, så kræver det en angrebsplan, din fulde opmærksomhed og gejst for at kunne lykkedes. Hvis du sætter realistiske mål, holder styr på forløbet og belønner dig selv, vil du komme ligeså godt fra start, som hvis du stod med en førsteklasses forretnings idé. Du vil 100 % have brug for hjælp, men jeg/vi/de er derude, du skal bare række ud.

Da jeg startede med at undervise i aerobic i 1983, var de fleste på min alder 20+, yngre eller 10 år ældre, dem, der var ældre, er nu over 70 år gamle.

Det interessante er, at 70% af vores deltager på de Retreats, vi afholder, eller når vi underviser i Holte tre måneder om året – er på min og Michaels alder. Rigtig mange holder sig fantastisk, men der er kommet en, to eller tre kæppe i hjulet til os alle, vi må bare være stærke og rejse os igen og igen.

Hvis du føler, du igen er sparket tilbage til start, er det vigtigt at sætte nye mål – først og fremmest målet for overhoved at gøre noget, derefter de kortsigtede og langsigtede mål, hvor de kortsigtede er dem, der holder modet højt i processen og gejsten oppe til at fortsætte til næste delmål og så fremdeles. 

Start med at tage et stykke A4-papir (ja jeg er lidt old school) og skriv ned, hvorfor du har taget forandringsbeslutningen lige netop NU. Dernæst hvilke områder i dit liv, du har brug for at gøre noget ved – føler du dig nedslidt, er du træt, ude af form, bliver du ofte syg, driller vægten dig, er du træt af at løbe lægen på dørene, føler du dig irritabel, usikker på livet, er stress ved at tage livet af dig, føler du ofte udmattet, sover du dårligt, har du tankemylder, ja jeg kunne blive ved med at remse ting op, men det er DIG, det drejer sig om. Lad hjertet løbe over og få det ned på skrift, om det er 2 eller 10 ting, er helt op til dig. 

Så langt så godt – nu skal du finde den mest positiv tænkning frem f.eks. –  Jeg er, jeg vil, jeg kan. Hvis det at tage action på et bedre helbred, fysisk styrke, mental klarhed og optimal sundhed er nogle af dine mål, så vil jeg så gerne hjælpe dig til at blive arkitekten i sit eget liv. Du skal finde den rette kobling til action, men hvor starter du?

Du søger viden og lægger planer med din læge, din fysioterapeut, i dit fitnesscenter, dit aftenskolehold, din psykolog, din bedste ven/veninde, din personlige træner, kostvejleder, din nabo, på nettet eller hos mig på min blog – der er et utal af ideer og muligheder, nogle koster lidt mønt, andet er helt gratis. Hold dig endelig ikke tilbage – og lad mig/os endelig høre fra dig.

Yours

BB

Categories:

Tags:

Comments are closed